CUTI vs GAJI..


jumaat-horeyyy x sabar2 nk jumpa ayah...miss my dad...balik pahang...

sabtu- pahang lagii..kebetulan mmber kawen laaaa

ahad-TERENGGANU~papa ade reunion ex skolah lama.....

isnin-nk g dungun tengok baby RAIHANA NABILA

selasa-duk umah tokmie jew...

rabu-jom balik kolompo plok....

~pedat nye xtvt percutian yusz kan...best sangat dpt jumpa orang2 yg terrsayang...tp yang paling x bestnya.....aaarrrgggg gaji x dapat lagiii.....(wah mcam yusz plak yg keje kan..ahaks..)ye laa housewife pun kene ade gaji gak kan..hmmmm..anyway..harap selamat perjalanan pegi & balik kami...dan di permudahkan semuanyaa....aminnn...



♥ TeRimA KaSiH..LuAnGkaN MaSa BaCa EnTry SaYa!! ♥

Tahniah diucapkan buat pasangan Nazril Idrus & Sazzy Falak yang menerima kehadiran sepasang cahaya mata hari ini. Bayi kembar yang diberi nama Iman Lilly & Tiara Rose (bestnya nama..)itu dilahirkan pukul 8.25 pagi tadi di Prince Court Medical Centre, Kuala Lumpur. Berita gembira itu diumumkan Nash menerusi akaun Twitternya sebentar tadi.

@Nash_IdrusLVG Alhamdulillah TQ Allah for sending @SazzyFalakCLPT & I, Two beautiful babies Iman Lilly & Tiara Rose, born 28th April 2011. Amin

Lebih menggembirakan pasangan itu apabila bayi kembar itu lahir pada hari yang sama dengan tarikh lahir bapa mereka, Nazril Idrus. "Selamat Ulangtahun yang ke 37" GUA ucapkan kepada Nash!

Pasangan Nash & Sazzy berkahwin pada 8 November 2006

baby tuuu mesti cute mcm diorgkan...kikikiiii


♥ TeRimA KaSiH..LuAnGkaN MaSa BaCa EnTry SaYa!! ♥

APE YANG ADE TUE...

~ org slalu tanya ape laaa yg ade dlm handbag tuuuu..kekadang handbagnye besau...tp xde ape pun kan..kdg2 handbagnya..wow!!branded..ori....tp ape yg ade dlm tuue kan..mcm2 bermain kt kepala ni kan...

~tp macam yusz seorang yang simple..handbag??mmg suke kumpul handbag pun kt umah..tp yg xde brand laaaa..asalkan santekkk...nk pakai yg branded2 niii setahun tuuu skali dua jee dapat..tuu pun besday 0r raya jew...pastu kegunaan plak time2 tertentu jeee..hri biasa2 niii pakai yg murah2 jew...nk g mana kan..bukan nya yus nii kerja pun....ngeeee...

~bukan nk cite pasal handbag jenama ke..xke...mahal murah...tp yusz nk bgtau ape yg yus slalu isi n bawa dlam handbag tuuuu...kikiiii....yusz nii simple n very..very simple punya org laaaa....jom tengok ape yg ade... :::::::::::----------------:::::::::::



~ hahhaahhaaa..opss..sebelum tuuu ni bukan nk menunjuk2 k..sekadar berkongsi jeee(time boring)..simple je kan barangnye....jom check 1 persatu.....

purse:tentulah penting...mcm2 ade dlm tuh....

perfume:kdg2 jew bawa..cz xpenting pun..

compact powder:yus pakai yg murah2 jew..sesuai ngan kulit...pakai pun bila rasa muke dh kekurangan bedak jew...kikiii..

lipgloss:slalu bawa tp jarang pakai cz yusz mmg dr anak dara lg xsuke pkai ape2 jenis lipstik,lipglossor lipsbum..cz rasa berat jew bibir niinnti...
bluser:hhahaaa..yg niii mmg yus suke pakai..tp majlis tertentu je...

ribbon & sikat:khas tuk DAMIA...slalunya si mia nii ikut mood dia..sbb tuuu selalu kene spare dlm handbag..WAJIB...

TOMEI:hahhaa..yg tuu mmg di mana saja yusz wajib bawa..macammm2 ade....

brooch:mmg kene bawak...takut2 if emergency kes kan...blh tukar brooch...

glasses(cermin mata):wajib bawa cz nnti xnampak nk cari papa n mia..ahaksss...tp kdg2 yusz pakai lens...kikiiii...

~handphone:?????xde kew?mmg xde pun cz slalunya yusz suh papa pengangkan so x tersenarai dlm handbag..kikikiiii

~huhhhh tue jew lah yg ade dlm handbag yusz...kikikiiii....saje megisi masa yang ade drpd terbuangkan....jangan marahhhh,,,,,,,


♥ TeRimA KaSiH..LuAnGkaN MaSa BaCa EnTry SaYa!! ♥

TEA TIME!!!

wah sedap x??kuikuikui...di sebabkan ini jew yg ade kt dlm peti ais tuuu so ni lah hasilnya...wah gayanya dh mcm mkn kt hotel..ahakss...org mkn pg tp ummie sediakan time mkn petang semlm..kesian papa balik keje letey2..xde ape yg nak makan kan..so nilah hasilnya...kikikiii damia pun suke.......


ni lah aksi damia lepas mkn sedap.....
♥ TeRimA KaSiH..LuAnGkaN MaSa BaCa EnTry SaYa!! ♥

GA Cuti-cuti Hatyai


Jom la join ramai-ramai
klik laju-laju kat sini



♥ TeRimA KaSiH..LuAnGkaN MaSa BaCa EnTry SaYa!! ♥

Lelaki Handsome VS Lelaki Tak Handsome

by:google..

Kalau lelaki handsome pendiam

Perempuan akan cakap: woow, cool giler...

Kalau lelaki tak handsome pendiam

Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...
...................................................................................................................................................................

Kalau lelaki handsome berbuat jahat

Perempuan akan kata: nobody's perfect

Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat

Perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam pecah rumah!
....................................................................................................................................................................

Kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu

Perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!

Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu

Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...
....................................................................................................................................................................

Kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik

Perempuan akan kata: sepadan sangat...

Kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik

Perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!
.............................................................................................................................................................

Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih

Perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..

Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih

Perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...
.......................................................................................................................................................................

Kalau lelaki handsome penyayang binatang

Perempuan akan cakap: perasaannya halus...penuh kasih sayang

Kalau lelaki tak handsome penyayang binatang

Perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...
........................................................................................................................................................................

Kalau lelaki handsome bawa BMW

Perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam

Kalau lelaki tak handsome bawa BMW

Perempuan akan cakap: nampak sangat driver jew...
.......................................................................................................................................................................

Kalau lelaki handsome tak mau bergambar

Perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar

Kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar

Perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?...
........................................................................................................................................................................

Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan

Perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen

Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan

Perempuan akan cakap: eee,,ntah ape yg dia letak skali dlm air tuu....
.......................................................................................................................................................................

Kalau lelaki handsome bersedih hati

Perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on

Kalau lelaki tak handsome bersedih hati

Perempuan akan kata: ni ape hal sedey2 niii...dh laaa buruk lg buruk jd nyaaa....
♥ TeRimA KaSiH..LuAnGkaN MaSa BaCa EnTry SaYa!! ♥

POCOYO!!!!!


POCOYO!!!!..hahhahaaa...nilah cartoon yg paling MIA suke sangat2..hari2 nk tgok..sampaikan terikut2 dh gelagat pocoyo niii...klu xpat tgok 1hari..huh...sakit jiwa ummie....kadang2 boleh nanggis sbb pocoyo niii....

mia hafal semua karakter2 dlm niii..n mana2 mereka niii..adoiii..mia..mia....kdg ummi n papa gelak tengok gelagat mia sorang2...macam2..gelagat mia buat bila tengok pocoyo niii..tp nasib bek gelagat yg baik2 laaa xkan yg xbaik lak kot kan....


tp kadang2 ummi ngan papa pun layan pocoyo niii...ye laaa..dh tuu nk layan pe lg kan...hari2 dr MIA bagun tido SAMPAI kul 7mlm.. TV mia PUNYA!!!!cartoon jew....papa n ummie?hmmm ape lg..papa laptop..ummie netbook...hahhahahaa....tp pas kul 7 tuuu slalunya..ummie layan movie kt tv jew...

kira alhamdullilah laaa dh ajar MIA..maghrib azan tutup tv..n ummi papa nk solat..so mia pun ikot solat gak...pastuu baru on tv n tgok movie plak...so mia niii xde lah meragam nk buka cartoon..hahhahaa..tp slalu gaduh ngan ummie laaa...kikikiiiii
♥ TeRimA KaSiH..LuAnGkaN MaSa BaCa EnTry SaYa!! ♥

CANTIK DAN SUKE...

Wah!! pink nya warna...hahhaaa..ni papa yg pilih..papa ckp MIA pun suke...hhiihiii..hmmm..ok lah..lagu nii pun mia suke..cz slalu dgr dlm cite halimah jongang kan..mia siap hafal lg..adoiiii..mia..mia....

benarnya..mlm td papa yg cibuk2 pilih tamplat@background niiii..ye laaa susah nk tgok papa join blog ngan ummie skali kan..so hahhaaa..bila dia dh join tuuu ummie pun suh lah buat mcm2....tp ghupe2nyeee..papa niii xtau mcmmana nk adjust..so papa pilih ummie adjustkan...ye laaa ummie nii blaja x tggi macam papa..tp alhamdulilahhh berkat kesabaran...godek2 intenet hari2..ummie tau lah gak...bab2 IT niiii..hahhahahhaa...gud luck ummie!!!!
♥ TeRimA KaSiH..LuAnGkaN MaSa BaCa EnTry SaYa!! ♥

hari niiii!!!!

~~ hari niii ingat kan nk upload gambo2 yg lepas2...tp xde mood laaa..ye lah klu nk upload bnyak sgt tempat yg aku pegi menghoneymoon kan diri..hahhaa..ye laaaa...almaklum laaa sebenarnya blog niii tuk tujuan lain..tp tersasar dr landasan plak...kikikiii..dh 2tahun x godek2 dia..so tahun niii..hehheee..tgok laaa sendiri...

xpe skang niii yusz tengah nk study balik pasal blog2 niii...edit2 header,picture background n sewaktu dengannya....ye laaa yus tgh study ngan "youtube" cara2 m'gunakan ADOBE READER CS5...wah..semangatnya...ye laaa xde org nk ajarkan kita kan...en.abg xmau ajar...sedeyyyy nyaaa...harap jew pandai wat drawing..tp kedekut ilmu kan...ehhh..xde laaa en.abg busy skang..bnyak tempahan drawing tuu yg xde masa tuk ajarrr tuuu...hihiihiihiii...

~~xpelah klu nk tgok picture2 yusz n family yg 'menarik n cute2' jom ke FESBOK yus ok....

byeeeee....
♥ TeRimA KaSiH..LuAnGkaN MaSa BaCa EnTry SaYa!! ♥

bukit tinggi


apasal muka papa macam tuuu??tengah suh mia buat ..peaceeee....tp mia x layan pun..kikiii..picture niii time CNY hari tuuu saja bawak mak g jalan2...tp lama dh kan...bnyak tempat gak laaa kitarang g tp kt cini yg x best..BUKIT TINGGI..bg ummie laaa..bg korg x tau laaaa....org ckp sejuk???huh..panaz gilezzz....sume tempat kitrang g kt bukit tinggi tuuu xde satu pun yg best..ckp kt papa "ummie xmau g sini dah.."

~~ jom kita layan picture niii...sekit sebanyak....mula2 sampai pun dh letih kene daki bukit..adoiii nk patah kaki ummi.....





~

~ amboi2 ummie..senyum paksa..hhahaaa..panaz + leteyyyy





~ kt sini xde ape pun..x best just bnyak restoran jew...hmmm...













~~~ singgah di taman arnab....





~~ yg niii mia dh buat perangai...hhahahaa...ngantoookkk n mau dengar apa2 arahan dr ummie @ papa lg..mia nk tidowwwww...n on the way balik terus....
♥ TeRimA KaSiH..LuAnGkaN MaSa BaCa EnTry SaYa!! ♥

papa..papa...papa....

hiihiii..semalam tetiba papa join my blog..sume bende dia tanya,,sume benda dia nk tengok...pastu x sangka lak dia siap rekemen kwn2 dia yg ada blog join my blog...wah!!terujanya..mana taknya b4this dia x minat erti kata lain dia x regti(pandai) berintenet2 niii..yg dia tahu fesbok..tuu pun ummie yg ajar kan....hahhahaaa....teror gak lah ummie nii w/pun sekolah x tggi macam papa...kikiiii...now..papa cibuk lak nk tukar2 background lah,,header lah...templat laaa..huhuuu..kita tgok jew....

papa ade tnya nape x letak gambo2 besday mia..kikiii..gambo dh ade dlm netbook ummie tp xupload jew lg..kikiii..nanti laaa ummie upload tau..cz gina laptop papa best....(ambil hati)

belum sampai hari sabtu ahad lg dh pk menu ape nk masak..hhhaaa..ye laaa setiap hari cuti papa yg masak kt umah niii...ummie rehat..best kan my hsbd???korg ade??xde kan..kikiii..tp kdg2 ummie kesian ummie tolong masak sama2 tp kene marah plak ngan papa...hhiiiii...blh katakan beruntung dlm hsbd cam tuuu..tp kdg2 sakit hati..ye laaa suke kacau ummie..hahhaa..xleh tgok ummie diam...kikiii....ape pun.....KAU TERCIPTA UNTUKKU!!!!
♥ TeRimA KaSiH..LuAnGkaN MaSa BaCa EnTry SaYa!! ♥

besday mak..

semalam 17 april adalah hari lahir mak tersayang....tp xdapat nk sambut sama2 cz kita jauh....
tp walaupun mak xpandai berintenet...berrr fesbok2....tp aku nk ucapakan kt mak aku....

"selamat hari lahir yang ke 58..tahun....semoga bertambah rezeki mak...di panjangkan umur...di beri kesihatan yang sihat...tabahlah dlm menghadapi setiap ujian daripada-NYA...& tanpa dirimu siapalah aku...kerana dirimu begitu berharga buat ku...amin...."

ADEK SAYANG MAK SANGAT2!!!!

ADEK
♥ TeRimA KaSiH..LuAnGkaN MaSa BaCa EnTry SaYa!! ♥

fed up & sakit hati!!!!

masuk hari nii dah 3 hari aku buat layout tuk blog aku..pas tukar..tukar..pastu tukar lagiii...adoiiii..masih ade yg aku x suke..cerewat sangat kew aku niiii...hahhahaaa..tp bila pk2 balik memang pun...letak layout baru mlm niii tukar dekat 10 kali!!!..last2 guna yg dh ade jew..senang cerita...my hubby pun nek boring+bosan tengok aku..kikiiii..sory ye abanggg....

so skang niii yg last aku buat..xmau ubah2 dh...pening kepala aku...xmau tukar2 lagiii..tp dlm masa yg same aku mula rasa putus ase cz "xde orang yang follow aku....""xde org nk join my blog.."mmg putus asa habis dh niiiii....nanggissss beb.......

tp kata semangat dr my hubby,kakyatie & member2.....aku teruskan jua..aku pegang kata dr mak aku...BUKAN SENANG NAK JADI SENANG!!!....so percaya pd diri sendiri n go..go..go!!!

mekasih semuanyaaaaa.....
♥ TeRimA KaSiH..LuAnGkaN MaSa BaCa EnTry SaYa!! ♥

coretan buat 'along'

** SELAMAT HARI LAHIR!!! yang ke- 2 tahun MIA!!!!

* 1 APRIL 2009(3.26pm)..genaplah 2tahun umur puteri sulung ummie...ummie rasa hapy sangat bila tengok mia happy...ummie gembira bila mia makan banyak nasi ayam yg ummie buatkan tuk mia(pebret mia),tengok mia tuip lilin w/pun xpadam2 api tuu...abg khairi(ank achik)yg tolong padamkan n ummie hapy tengok mia mkn banyak kek n gembira dgn kawan2...

*tapi....pada hari besday mia tuuu..ummie pupuk(pukul) mia sbb mia kacau baby RAYYAN...n mia syik nanggissss,buat perangai jew...sampaikan ummie xtahu ape yang mia nk kan lagi....tp pastu ummie nanggiss....nyesal pupuk mia....kesian mia...ummie nanggis bila tengok mia nanggis..

*ummie nk mia tahu bahawa bila ummie marah mia...pupuk mia....xnak ikut ape permintaan mia...bukan bermakna ummie x sayang mia & tak adil dlm mendidik mia..tp ummie buat semua tuu sebab ummie sayangkan mia...tp..bila mia dengar cakap ummi,,cakap papa...damia kan di beri hadiahkan...dpt ganjaran kan....ihihihihiihiii..

*hmmmm..doa & harapan ummie pada mia agar mia membesar sebagai seorang anak yang berguna + solehah,sebagai kakak yang dapat memberi contoh kepada bakal adik-adik..bertanggungjawab,berdikari...sebagai seorang puteri yang disegani & berjaya dalam segala bidang(kebaikan) yang di ceburi & menjadi seorang srikandi yang dapat mengharumkan nama keluarga,negara di mata dunia...ingat bukan emas permata..intan belian wang ringgit yang ummi n papa harapkan dari mia bila besar nanti tp cukup lah sekadar kasih sayang yang berpanjangan drpd mia & 'keluarga' untuk ummie & papa....

*pepatah melayu ade menyatakan.."carilah ilmu sampai ke negara china"so..mia carilah ilmu & belajarlah hingga ke menara gading... sehingga dapat ape yang mia inginkan...doa & restu ummie n papa sentiasa bersama mia...walau apepun dugaan dan halagan..sehebat mana pun cabaran yang perlu ummi& papa tempuhi...kami tetap kan membesarkan mia dengan penuh jiwa & raga kami...tetap kami gagahi agar mia menjadi seorang insan yang berguna....

**"INGAT PESAN UMMIE....IKUT CAKAP PAPA"

*ini adalah kenangan tuk mia bila mia besar nanti k...sayangggg mia.....ummuahhh.....
♥ TeRimA KaSiH..LuAnGkaN MaSa BaCa EnTry SaYa!! ♥

istimewa untuk 'along'

video
♥ TeRimA KaSiH..LuAnGkaN MaSa BaCa EnTry SaYa!! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...